Math For Meds Question Help

  1. 0 An individual weighing 92.7 kg is taking VFEND I.V. for injection for Invasive Aspergillosis. The loading dose is 6 mg/kg q12h for the first 24 hrs. Each manitence dose is 4 mg/kg q12h. What is the patients daily IV dosage?
  2. Enjoy this?

    Join thousands and get our weekly Nursing Insights newsletter with the hottest discussions, articles, and toons.


  3. Visit  El1992 profile page

    About El1992

    Joined Feb '13; Posts: 3.

    9 Comments so far...

  4. Visit  HeatherMax profile page
    0
    Depends if they want to know the dosage for the first day or second day.
  5. Visit  El1992 profile page
    0
    The question is "What would the daily IV dosage be for the individual weighing 92.7 kg"
  6. Visit  loriangel14 profile page
    0
    After the loading dose?

    Why don't you tell us what you have come up with so far? You won't learn anything from us doing your homework for you.This fairly straightforward. How do you think you would do this question?
  7. Visit  El1992 profile page
    0
    I did 92.7 kg x 6 mg and got 556.2. Then I did 24 / 12= 2. Then did 556.2 / 2= 278.1 . Then did 92.7 kg x 4 mg=370.8. Then 370.8 / 2= 185.4. then added that to 278.1 and got 463.5 . The book gives an answer of 756 mg/day.
  8. Visit  loriangel14 profile page
    1
    Their answer makes no sense.
    92.7 x 6 = 556.2. Two doses a day would be 1112.4mg daily.

    92.7 x 4=370.8. Two doses a day would be 741.6 mg daily.

    You don't divide the dose, you would multiply it.Each dose was given twice a day.

    Maybe someone else will come up with an answer.
    Esme12 likes this.
  9. Visit  HeatherMax profile page
    0
    Well, I am out I couldn't make my answer match the book. (but why did you divide rather than multiply by the two doses per 24 hours given)
  10. Visit  HeatherMax profile page
    0
    I also got 741.6...
  11. Visit  Esme12 profile page
    0
    As did I.....

    The patients loading does is......

    92.7(kg) x 6(mg/kg) = 556.2(mg/kg/dose) times 2 doses(q 12 hours).....

    which is 556.2(mg/kg/dose) x 2(doses) = 1112.4

    The daily dose is ........

    92.7(kg) x 4(mg/kg) = 370.8(mg/kg/dose) time 2 doses(q 12 hours)......

    which is 370.8(mg/kg/dose) x 2(doses) = 741.6

    http://www.dosagehelp.com/
  12. Visit  morte profile page
    1
    that answer only works if the wgt is 94.5 kg....or the does is 7.7777/kg per day
    HeatherMax likes this.


Nursing Jobs in every specialty and state. Visit today and find your dream job.

Top