1."One of your patients has an IV infusing at a rate of 40ml/hr. The IV bag contains a solution of 500 ml NS with 20,000 units of heparin.How many units is the patient receiving in 24 hours?" _____units/24h2. A patient's order for Pepcid states that she should reveive an IV bolus of 20mg Pepcid diluted in NS to a total volume of 10ml, which is to be injected over 2 minutes. The supply is Pepcid 10mg/ml.Compute the volume of Pepcid and the volume of NS.3. Order: Pepcid 20mg added to 100ml D5W IV in 30min. q. 12h An infusion pump will be used.Supply: Pepcid 10mg/mlCompute the volume of Pepcid to be added to the 100ml D5W.Compute the flow rate.Please Help!

JustBeachyNurse, LPN 1 Article; 13,952 Posts Specializes in Complex pedi to LTC/SA & now a manager. Has 13 years experience. Apr 7, 2013 We are not here to do your homework for you. Show what you have figured out so far/show your work and we'll be happy to guide you along to the correct answer. How many mL solution will the patient receive in 24 hours from a 500mL bag if the rate is 40mL/hr?How many mL of drug if you need 20mg if the vial contains 10mg/mL? How much mL of NS do you need to add to have a total volume of 10mL?

nursingstudent92 3 Posts Apr 7, 2013 so far for the mL solution i did 500ml/40mlhr =12.5 hr. then i did 500 ml/ 12.5 hr = 40 ml/hr Im stuck after what im supposed to do next.

JustBeachyNurse, LPN 1 Article; 13,952 Posts Specializes in Complex pedi to LTC/SA & now a manager. Has 13 years experience. Apr 7, 2013 Close.Start with how much fluid is needed for a 24 hour period. You are focusing on the wrong piece of information for this part.So: 40m/hr x 24hrs = ____mL infused over 24 hours.Then figure out how many units per mL: 20,000 units heparin / 500 mL = ____ units heparin per mLTo get the final answer: ____ mL over 24 hours x ___ units heparin/mL = ____ units heparin over 24 hours.

allnurses Guide BostonFNP, APRN 3 Articles; 5,581 Posts Specializes in Adult Internal Medicine. Has 12 years experience. Apr 7, 2013 so far for the mL solution i did 500ml/40mlhr =12.5 hr. then i did 500 ml/ 12.5 hr = 40 ml/hr Im stuck after what im supposed to do next.You basically just undid the math you did in the first step. You want the answer in units/24 hours. 1.) In 24 hours how much solution is infused if the pt is getting 40mL per hour?2.) Then, how many units of hep per mL of solution if the are 20,000 units in 500mL?Then, multiply then total amount (step 1) by the concentration (step 2) for your answer.

nursingstudent92 3 Posts Apr 7, 2013 so for step 1 i did 40ml x 24 hours = 960then for step 2 i did 20,000/ 500 = 40then did 960 x 40 = 38,400 units/24 h

JustBeachyNurse, LPN 1 Article; 13,952 Posts Specializes in Complex pedi to LTC/SA & now a manager. Has 13 years experience. Apr 7, 2013 so for step 1 i did 40ml x 24 hours = 960then for step 2 i did 20,000/ 500 = 40then did 960 x 40 = 38,400 units/24 hExactly. Now try the others. Look at what answer you are seeking to determine which information you have/need rather than assuming all the information in the initial statement is needed for each step.

IVRUS, BSN, RN 1,049 Posts Specializes in Vascular Access. Has 32 years experience. Apr 8, 2013 2. A patient's order for Pepcid states that she should reveive an IV bolus of 20mg Pepcid diluted in NS to a total volume of 10ml, which is to be injected over 2 minutes. The supply is Pepcid 10mg/ml.Compute the volume of Pepcid and the volume of NS.If each ml of Pepcid has 10mg in it, then you would need 2 mls to get a 20 mg dose. If your total volume is not to exceed 10 ml, then two mls of Pepcid and 8 mls of NSS would combine to make 10 mls of solution. Don't think too hard!3.. Order: Pepcid 20mg added to 100ml D5W IV in 30min. q. 12h An infusion pump will be used.Supply: Pepcid 10mg/mlCompute the volume of Pepcid to be added to the 100ml D5W.Compute the flow rate.Again, 2 ml = 20mg. Add this to your 100cc of D5W and your pump should be set to 200cc/hr (100/0.5)as 30 minutes in hours is 0.5. Flow rate is 204cc/hr if you wanted to add the 2 mls to your volume.