I am really scared as hell right now. My school has 3 tries and I failed 2nd time already. My school requirement to med math is 90% or aboveThe first one I made stupid mistake I am off by one, so i got 85%. But second one I got a 85% again on my exam. I dont know what I did wrong but I triple checked all my answers over and over before going to the next question.Most of the questions were like if a nurse is preparing to administer something something mg PO divided into 3 dose. divided into 4 doses etc type of questions.my classmates told me some of the question you don't divide the the doses because daily or day or some stuffs like that. I couldn't find any of the practice questions on those anywhere on the ATI, so i don't know what I did wrong or something. im scared as hell like i am LITERALLY SCARED AS HELL.This med math is for mental health class:Dosage Calculation RN Mental Health Proctored Assessment 2.0 Edited Apr 14, 2015 by blahzx 0 Likes

blahzx Apr 14, 2015 If someone can send me a link to practice questions for those that would help a lot tooo! 0 Likes

sugarmagnolia3 Has 10 years experience. Apr 14, 2015 I don't know what ATI is, but you are so close to passing, and you can do it. Try to slow down and take some deep breaths, now and when you are taking the test. I failed one of my math tests in nursing school too, and had to re-take, and that was the last chance, so I can relate. Good luck, you're going to pass next time! 0 Likes

blahzx Apr 14, 2015 ATI is this one lame program that we get at our nursing school. I hope so too but I just wanna know what I did wrong so I could correct my mistakes. 0 Likes

sugarmagnolia3 Has 10 years experience. Apr 14, 2015 Here, let's try one:The dosage for drug x is 5-20 mg per kg per day.The drug should be given every 6 hours. What is the MAXIMUM dosage of drug x that should be given per dose to a 10 kg pt? 0 Likes

blahzx Apr 14, 2015 20mg x 10kg = 200 x 4 (because 24hr/6hrs = 4hrs) = 800mg maximum per day? 0 Likes

sugarmagnolia3 Has 10 years experience. Apr 14, 2015 Ok, first....stop and look at what the question is really asking you. It's asking ultimately asking what is the maximum PER DOSE, but first you need to know first what the maximum amount is per day.The dosage for drug x is 5-20 mg per kg per day. ok so 20 x 10 = 200mg 200mg is your max PER DAY.Now, you need to give it Q 6hours (4 x per day)200/4 = 50, so 50mg is the max dose you would give at any one shot when giving in 4 divided doses. 0 Likes

blahzx Apr 14, 2015 On my med math question for this term its all about converting g to mgand the divided into doses question which i need help on 0 Likes

sugarmagnolia3 Has 10 years experience. Apr 14, 2015 The max daily dose for tylenol is 4grams per day.If giving four times per day, how many mg per dose?If giving 6 times per day, how many mg per dose? 0 Likes

MidLifeRN2012 Apr 14, 2015 ATI is not 'lame'. It prepares you VERY well for NCLEX . If you pass ATI in school , you will pass NCLEX on first try ---99% guaranteed. All of the class in my cohort did. 0 Likes

macawake, MSN Has 13 years experience. Apr 14, 2015 20mg x 10kg = 200 x 4 (because 24hr/6hrs = 4hrs) = 800mg maximum per day?Be mindful of your units. When you divide 24 hours by 6 hours, what you're trying to figure out is how many 6-hour time blocks "will fit into" 24 hours, right? The answer will be that six hours fit into 24 hours a certain number of times. The answer will never be "hours". It will simply be a number (of times). In this specific case, the answer is 4.Anytime you divide a unit with the same unit they will cancel out. On my med math question for this term its all about converting g to mg and the divided into doses question which i need help ona) Convert 250 mg to g 250 / 1000 = 0.25 Answer: 250 mg equals 0.25 gb) Convert 80 mg to gc) Convert 136 mg to gd) Convert 0.2 mg to ge) Convert 322 mg to gf) Convert 2000 mg to gg) Convert 0.5 g to mg 0.5 * 1000 = 500 Answer: 0.5 g equals 500 mgh) Convert 0.002 g to mgi) Convert 3.2 g to mgj) Convert 0.014 g to mgk) Convert 500 Âµg to mg 500 / 1000 = 0.5 Answer: 500 Âµg equals 0.5 mgl) Convert 1000 Âµg to mgm) Convert 3250 Âµg to mgn) Convert 0.51 mg to Âµg 0.51 * 1000 = 510 Answer: 0.51 mg equals 510 Âµgo) Convert 0.09 mg to Âµgp) Convert 6.3 mg to Âµg(I'm not sure if micrograms (Âµg) are included in your test, but I added them because many medications come in that strength). q) 4 tablets each contain 250 mg. What is the total dose in milligrams? In grams?r) 500 mg is the prescribed dose. Tablets are 250 mg each. How many tablets will you give?s) 625 mg is the prescribed dose. Tablets are 1.25 g each. How many tablets will you give?t) 1 mg is the prescribed dose. Tablets are 500 micrograms each. How many tablets will you give?u) 1.5 g is the prescribed dose. Tablets are 750 mg each. How many tablets will you give?v) 2.25 g is the prescribed daily dose. If given 3 times per day, hos many mg per dose will you give?w) 1.2 g is the prescribed daily dose. Tablets are 150 mg each. If given 4 times per day, how many tablets per dose will you give? OP, if you try figuring out and posting the answers to these (or some of them) I'll try to get back to you as soon as I can. My work schedule is pretty hectic right now so it might not be instantaneous though :) I'm not sure if the level of the questions I wrote are appropriate, but I hope they can be of some help. Edited Apr 14, 2015 by macawake 0 Likes