1. confused: Hi everyone! Im hoping someone can help me...Ive been sitting here for hours and my mind is smoking!!! AHHHHH! Im doing my Peds rotation and I have to do a report on a patient and I cant figure out the math!!!!! Heres the info:

Pt is 33 months old. 36 inches, 31 lbs. (68 kg.)
One of the questions is askng to list the meds theyre taking and then calculate the patients safe dose range in 24 hours. The meds are:
Ampicillin 100 mg/kg/day 350 reg IV q6h <-- the 350 reg IV confused me but thats how it was written
Nysatin 100,000 u/ml to white plaque QID
How in the heck do I figure it out?

Calculate the pts 24 hour fluid needs, and hourly fluid needs. Include the rate if patient is receiving IV fluids. Heres what i got to so far:
10 x 100 = 1000
10 x 50= 500
48 x 20 = 960 The answers total 2460 ml/24 hours
Then I divided 2460 by 24 and got 102.5 ml/hour.

Am i correct in that part? But what do they mean by including the rate for the IV????
If anyone can help me I think Ill cry tears of joy!! I appreciate it sooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo much!

Thank you!!!!!!!!
:kiss
•

3. sorry no idea as I'm not there yet but good luck
4. IV fluid rate is correct for a 68kg child. The Ampicillin should read 350mg, and the Nystatin we usually give 1mL po Q6H.

However, a 68kg child would weigh 150lb, making him/her an adult. You went backwards when you calculated lbs to kg.

I get 230mg Ampicillin per dose for 100 mg/kg/24h but I believe there is a range of 100-200mg/kg/24h depending on what is infected and MD preference. I don't have a reference book right here.

rember to check the drug books for reccommended dosages real close with peds patients.

here is something else you might find interesting NIcoleinphilly:

Calculation of maintenance IV fluids in peds Patients;
1) calculate peds patients weight in kilograms
2)allow 100ml per kilogram for first 10 kilograms
3)allow 50ml per kilogram for second kilogram
4)allow 20ml per kilogramfor remainder of weight in kilograms
5) divide total amout of above 4 steps by 24 hours to get hourly rate in ml per hour