Culture BASIC Growth & Dev - quiz 3

  1. 69. which of the following statements about culture is true?
    a. the term culture-specifics refers to values shared by many cultures.
    b. differences can exist among members of the same cultural group.
    c. the term culture-universals refers to values of a specific culture.
    d. members of a cultural group share the exact same beliefs and values.

    70. a nurse working in a large medical center encounters clients from many different cultures. which of the following clients would be expected to have the strongest ethnic identity?
    a. a 40-year-old european-american client
    b. 20-year-old client whose mother is mexican and whose father is navajo
    c. an elderly first-generation chinese client
    d. a third-generation japanese-american teenager

    71. a nurse is asked to care for a gay male client, but he has no experience with gay culture and feels uncomfortable around this client. what would be the most appropriate nursing action?
    a. act as though the client is no different than other clients and that the male partner is just a friend of the client.
    b. leave a pamphlet at the client's bedside explaining the dangers of unsafe sex and the treatment options for homosexuality.
    c. be honest about the lack of experience, and respect the client's values and practices.
    d. avoid touching with the client because he may be hiv-positive.

    72. a male nurse who is caring for a female client from a different culture needs to check the client's vital signs. as he approaches, the client moves to the other side of her bed and draws the covers up. how can the nurse best handle this situation?
    a. ask a female nurse to perform the procedure.
    b. check the client's vital signs without acknowledging her reaction. she will soon become accustomed to hospital procedures.
    c. before he touches the client, he should explain the procedure and ask for permission to continue.
    d. invite a family member to be present.

    73. a hospice nurse in a small appalachian community is caring for a client at home. the client is an active member of the church and, as death nears, the local minister and many members of the congregation gather in the home for a "death watch." what is the most appropriate nursing action?
    a. ask the minister to tell people to leave if the home is becoming too crowded.
    b. explain that medical procedures are more important for the client.
    c. allow the family and one visitor at a time to stay with the client, but keep everyone else in the next room.
    d. respectfully observe the client's religious beliefs and allow the family and minister unlimited access to the client.

    1. which of the following is an example of development?
    a. a child's nervous system reaches the sensorimotor stage.
    b. a child's muscles begin to mature
    c. an infant grows his first tooth
    d. a 20-year-old develops a relationship with a significant other

    2. which of the following statements correctly describes growth?
    a. growth continues through the lifespan.
    b. growth and development are the same.
    c. growth occurs in predictable stages.
    d. every individual follows a different sequence of growth.

    3. which of the following statements explains why theories of growth and development are useful in the nursing process?
    a. the populations studied are limited to a particular part of the lifespan.
    b. most individuals meet the milestones at the exact time suggested by the theory.
    c. theories can help guide client assessment and explain behavior.
    d. each theory explains one aspect of the growth and development process.

    4.the primary professional focus of care for the nurse caring for a client is the client's responses to their health problems. these responses are influenced primarily by
    a. environmental factors.
    b. physician's medical diagnosis.
    c. stage of life when the problem is encountered.
    d. nurse's opinion.

    5. in order for nurses to assist clients of all ages to promote health, to prevent illness, and address the clients' health concerns using the collaborative model, the nurse needs
    a. to ensure client safety.
    b. to ensure client behaviors are healthy.
    c. knowledge of growth and development.
    d. to agree with the values of the client.

    6. when a nurse measures a child's height and weight, the nurse is evaluating the child's
    a. development.
    b. psychosocial development.
    c. growth.
    d. cognitive development.

    7. which of the following is true according to havighurst's developmental task theory?
    a. acquiring a set of values is a task of early adulthood
    b. developmental tasks can be postponed or skipped without harm to the individual.
    c. different developmental tasks arise during six stages of life.
    d. relating to one's spouse as a person is a task of early adulthood.

    8. according to sigmund freud, what are the consequences if an individual fails to complete the five overlapping stages of development from childhood to adulthood?
    a. the individual becomes stuck in the genital stage.
    b. the personality becomes stuck at that stage of development.
    c. the libido continues to develop.
    d. the superego and id continue to develop.

    9. based on erikson's theory of development, which of the following situations demonstrates a negative resolution of developmental tasks?
    a. a three-year-old client is combative at first but cooperates with a procedure when the nurse explains what is going to happen.
    b. an adolescent client tells the nurse she plans to study medicine.
    c. a nurse recognizes that an eight-year-old male client has little socialization with his peers.
    d. an 85-year-old client states he is ready to die.

    10. according to piaget's theory of cognitive development, which of the following situations should the nurse expect to encounter when teaching a seven-year-old client?
    a. the client's perception of events will be centered on his body.
    b. the client will be able to focus on one idea at a time.
    c. the client will be able handle several different concepts at one time.
    d. the client will be highly egocentric.

    11. which of the following statements explains why theories of growth and development are useful in the nursing process?
    a. theories can help guide client assessment and explain behavior.
    b. each theory explains one aspect of the growth and development process.
    c. the populations studied are limited to a particular part of the lifespan.
    d. most individuals meet the milestones at the exact time suggested by the theory.

    54. an 18-month-old child is observed searching for a stuffed animal that had fallen underneath the child's crib. according to piaget, the nurse knows the child has mastered
    a. parallel play.
    b. object permanence.
    c. conservation.
    d. accommodation.

    57. which of the following developmental stages are periods of rapid physical growth?
    a. infancy and toddlerhood.
    b. infancy and adolescence.
    c. toddlerhood and the preschool period.
    d. middle childhood and adolescence.

    58. a child's growth and development are affected by her
    a. cultural background.
    b. heredity.
    c. socioeconomic status.
    d. all of the above.

    59. which of the following theorists describe how children learn?
    a. erikson.
    b. freud
    c. kohlberg
    d. piaget

    •  
  2. 8 Comments

  3. by   beaRNwhenIgroUP
    ok...i've been lamenting that this is all we have been taught so far - so i guess i'd better give this a shot

    allrigthy - here are my guesses:
    :uhoh21:
    69.b
    70.c
    71.c
    72.c - seems like you should ask permission and get turned down before just asking another nurse to do it???
    73.d
    1.a (torn between d and a) these are tricky
    2.c
    3.c
    4.c
    5.c
    6.c
    7.a - just a guess - only heard of him in regards to the elderly...
    8.b
    9.c
    10.b
    11.a
    54.b
    57.b
    58.d
    59.d

    however this turns out...i don't care!!! this is such a fun way to learn - cause i'm an allnurses.com JUNKIE
    Sarah
  4. by   Vsummer1
    Once again, I have seen no such animal in my RN studies so will guess where I can...

    69 B
    70 C
    71 C
    72 C - then get the female nurse when client says NO
    73 D
    1A
    2 A
    3 C
    4 C
    5 C
    6 C
    7. Who the heck is Havighurst???
    8. B
    9 C
    10 B
    11 A
    54 B
    57 B
    58 D
    59 D
    Last edit by Vsummer1 on Sep 22, '02
  5. by   StudentSandra
    Did everyone get tired of playing already?
  6. by   Vsummer1
    It is a rough week here... 6 chapters this week for lecture, and clinical practicals on Mon, Tues... no time for computer!
  7. by   RNConnieF
    I'll give it a go:
    69. B
    70. C
    71. C
    72. C
    73. D
    1. D
    2. D
    3. C
    4. C
    5. C
    6. C
    7. A
    8. B
    9. C
    10. B
    11. A
    54. B
    57. B
    58. D
    59. D

    I feel like I'm back in school!
    Thanks for posting this, it makes me recall my Growth and Development stuff.
  8. by   StudentSandra
    originally posted by studentsandra
    the answers

    69. which of the following statements about culture is true?

    b. differences can exist among members of the same cultural group.


    70. a nurse working in a large medical center encounters clients from many different cultures. which of the following clients would be expected to have the strongest ethnic identity?

    c. an elderly first-generation chinese client

    71. a nurse is asked to care for a gay male client, but he has no experience with gay culture and feels uncomfortable around this client. what would be the most appropriate nursing action?

    c. be honest about the lack of experience, and respect the client's values and practices.

    72. a male nurse who is caring for a female client from a different culture needs to check the client's vital signs. as he approaches, the client moves to the other side of her bed and draws the covers up. how can the nurse best handle this situation?

    c. before he touches the client, he should explain the procedure and ask for permission to continue.

    73. a hospice nurse in a small appalachian community is caring for a client at home. the client is an active member of the church and, as death nears, the local minister and many members of the congregation gather in the home for a "death watch." what is the most appropriate nursing action?

    d. respectfully observe the client's religious beliefs and allow the family and minister unlimited access to the client.

    1. which of the following is an example of development?

    d. a 20-year-old develops a relationship with a significant other

    2. which of the following statements correctly describes growth?

    c. growth occurs in predictable stages.

    3. which of the following statements explains why theories of growth and development are useful in the nursing process?

    c. theories can help guide client assessment and explain behavior.


    4.the primary professional focus of care for the nurse caring for a client is the client's responses to their health problems. these responses are influenced primarily by

    c. stage of life when the problem is encountered.

    5. in order for nurses to assist clients of all ages to promote health, to prevent illness, and address the clients' health concerns using the collaborative model, the nurse needs

    c. knowledge of growth and development.


    6. when a nurse measures a child's height and weight, the nurse is evaluating the child's


    c. growth.

    7. which of the following is true according to havighurst's developmental task theory?

    c. different developmental tasks arise during six stages of life.

    8. according to sigmund freud, what are the consequences if an individual fails to complete the five overlapping stages of development from childhood to adulthood?

    b. the personality becomes stuck at that stage of development.

    9. based on erikson's theory of development, which of the following situations demonstrates a negative resolution of developmental tasks?

    c. a nurse recognizes that an eight-year-old male client has little socialization with his peers.


    10. according to piaget's theory of cognitive development, which of the following situations should the nurse expect to encounter when teaching a seven-year-old client?

    b. the client will be able to focus on one idea at a time.

    11. which of the following statements explains why theories of growth and development are useful in the nursing process?

    a. theories can help guide client assessment and explain behavior.


    54. an 18-month-old child is observed searching for a stuffed animal that had fallen underneath the child's crib. according to piaget, the nurse knows the child has mastered


    b. object permanence.

    57. which of the following developmental stages are periods of rapid physical growth?

    b. infancy and adolescence.

    58. a child's growth and development are affected by her


    d. all of the above.

    59. which of the following theorists describe how children learn?

    d. piaget

  9. by   Vsummer1
    Thanks again!!!
  10. by   beaRNwhenIgroUP
    originally posted by vsummer1
    thanks again!!!
    ditto!!!! i really appreciate the help :d

    sarah

close