Intake and Output

Need some help with intake and output problem!
The patient is receiving an iv of d5w infusing at 100 ml/hr at the start of the shift (0700). He gets an IVPB of Pecid 20 mg in 50 ml NS Q 8H. For breakfast the patient took 4 oz of apple juice and 6 oz chicken broth. At 1000 the patient drank 1 cup of water. For lunch the patient took 1 glass of milk and 1 Tbsp of jello. The patient has an indwelling foley catheter. The CNA emptied 1250 ml of urine from foley catheter. The patient vomited 150 ml at 1500. Calculate the patient's Intake and Output at 0700 and ending at 1500.
**I'm getting 1795 mL for intake; the answer key has 1535 mL 

Jan 182 questions to start  what time frame are you supposed to measure? 24hrs? 8hr shift? 12hr shift? Also a "glass" comes in many sizes, does your problem specify how many oz are in that glass of milk or do you assume the standard "glass" to be 8 oz?

Jan 18Quote from 203bravoHer question states she is supposed to calulate I&O at 0700 and ending 1500.2 questions to start  what time frame are you supposed to measure? 24hrs? 8hr shift? 12hr shift? Also a "glass" comes in many sizes, does your problem specify how many oz are in that glass of milk or do you assume the standard "glass" to be 8 oz?
As 203bravo stated, a "glass" comes in many sizes. We always used the standard glass size of 8 oz (240 mL)
Stated I&O
 D5W 100 mL/hr at start of shift (0700)
 IVPB 20 mg in 50 mL q8h
 4 oz apple juice
 6 oz chicken broth
 1 cup water
 1 glass milk
 1 tbsp jello
 1250 mL urine out
 150 mL vomit
Calculate 0700 to 1500 = 8 hrs
Conversions:
 1 oz = 30 mL
 1 cup = 8 oz = 240 mL
 1 glass = 1 cup is 8 oz or 240 mL. This is often referred to as "1 glass," but drinking glasses can come in many sizes
 1 tablespoon = 15 mL
Intake:
D5W 100 mL/hr at start of shift (0700) = 100 mL/hr x 8 hrs = 800 mL
IVPB 50 mL q8h = 1 dose = 50 mL
4 oz apple juice = 4 oz x 30 mL = 120 mL
6 oz chicken broth = 6 oz x 30 mL = 180 mL
1 cup water = 240 mL
1 glass milk = 240 mL
1 Tbsp jello = 15 mL
Total Intake:
800 mL + 50 mL + 120 mL + 180 mL + 240 mL + 240 mL + 15 mL = 1645 mL
Output:
Vomit = 150 mL
Urine = 1250 mL
Total Output:
1250 mL + 150 mL = 1400 mL
Intake = 1645 mL
Output = 1400 mL
I'm not sure how you got 1795 mL for intake, or how the answer key shows 1535 mL for intake?
I have never got anything wrong when I was in school regarding calculating I&O, so the only thing I can figure is if you read a number wrong or if a "glass" is not counted as 8 oz (240 mL). I'm not sure. My total intake of 1645 mL differs from the answer keys 1535 mL by 110 mL, so I don't know where that would come from.
I'm interested to see how this turns out!! Hope you can figure it out! Good luck!! 

Jan 18Quote from KrCmommy522I read this post earlier, and I got 1645 mL too! I thought for sure I was messing up if the answer key is different.My total intake of 1645 mL differs from the answer keys 1535 mL by 110 mL, so I don't know where that would come from.
The only thing I can think of is missing information. Can the IVPB meds make up the difference? Doesn't that interrupt the D5W infusion?
I've never heard of a med called "Precid" (not saying it doesn't exist, just that I don't know what it is), but I looked up "Prevacid" which is supposed to be infused @ 100/mL an hour  the same rate as the D5W. So, IF the IVPB interrupts the continuous infusion, you have to subtract 50mL of D5W (1/2 hour's worth) from your intakes. That leaves you with a difference of "only" 60 mL... And here I am stumped...
ETA: If my calculations are correct, total intake would be 1595 mL. 
Jan 18Quote from trowe24My calculation is off by 10ml from the answer key, but here is how I think they are arriving at the intake answer:Need some help with intake and output problem!
The patient is receiving an iv of d5w infusing at 100 ml/hr at the start of the shift (0700). He gets an IVPB of Pecid 20 mg in 50 ml NS Q 8H. For breakfast the patient took 4 oz of apple juice and 6 oz chicken broth. At 1000 the patient drank 1 cup of water. For lunch the patient took 1 glass of milk and 1 Tbsp of jello. The patient has an indwelling foley catheter. The CNA emptied 1250 ml of urine from foley catheter. The patient vomited 150 ml at 1500. Calculate the patient's Intake and Output at 0700 and ending at 1500.
**I'm getting 1795 mL for intake; the answer key has 1535 mL
The patient is receiving an IV of 100ml/hr; 100 x 8 = 800
I am assuming the problem wants you to read that the patient received a total of two IV piggybacks in the 8 hour period (one at 0700 and one at 1500). 50 x 2 = 100
4oz apple juice  120ml
6oz chicken broth = 180ml
Using a standard "glass" measurement, the patient drank 240ml of water at 1000, and 240ml of milk at lunch.
The patient also had one tablespoon of jello for lunch = 15ml
The patient vomited 150ml at 1500 (still within the shift)
So...
800+100+120+180+240+240+15 = 1695
1695  150 = 1545.
I am curious to know what they gave as the answer to the output. You can either add the 150 to the output or subtract the 150 from the intake; not both. 
Jan 19In my drug calc class, we were taught a Glass is a standard 6oz, or 180mL. If you use that, along with other numbers given in these comments, you will get 1535mL for intake.
ETA: the answer of 1535 does not include the IVPB at all. It's 800+120+180+240+180+15 
Jan 19Quote from VelocirobotThat's interesting. We were taught that the standard was 8 oz or 240 mL. Or maybe we never did cup vs glass...?In my drug calc class, we were taught a Glass is a standard 6oz, or 180mL.
It's a good thing that at work all the beverages are served in prepackaged containers with the amount in mL on the label! It's either that or we personally serve fluids in cups we already know the size of.Last edit by thewhitechickoj on Jan 19 : Reason: Spelling error. 


Jan 19You are so smart!! I believe you have figured it out. There are a couple of other problems where I got something different from the answer key, but after going back and subtracting the vomit from the total intake, I got the right answer!!
Thank you!!! 

Jan 19Quote from VelocirobotI have never heard of a "glass" being 180ml, and this is after 5 years as a nurse and 12 as a pharmacy tech. However, if we use this measurement (without PB), you get the following:In my drug calc class, we were taught a Glass is a standard 6oz, or 180mL. If you use that, along with other numbers given in these comments, you will get 1535mL for intake.
ETA: the answer of 1535 does not include the IVPB at all. It's 800+120+180+240+180+15
800 + 120 +180 + 180 + 180 + 15 = 1475
After looking at it again, what it looks like they're doing is taking the 750 from the IV fluids, 50ml from one IV PB, the 120ml from the apple juice, 180ml from the chicken broth, 180ml for a "cup" of water, and 240ml from a "glass" of milk.
This leaves 750 + 50 + 120 + 180 + 180 + 240 + 15 = 1535. Why in the world they are differentiating between a "cup" and a "glass," I have no idea. It's no wonder other medical professionals giggle at nurses; no standardization anywhere. *SIGH*
However, this does give you the appropriate amount of output with 1250ml urine and 150ml emesis to make 1400ml output total.
*Puts away my abacus* Good luck with the rest of your math problems, OP!