Practice quizzes - anyone interested?

  1. for those of you that don't know, i'm a second year adn student tutoring first year students prior to each of their tests. well, at another board i am on we talked about me posting some of the questions there. so i was wondering if anyone here would like to play. lol so if you want to guess/play do not read the replies until you first reply yourself. i will post the answers in about a week. these are part of the review for the first test of first semester. just let me know if you want me to continue posting these questions.
    again, do not read ahead until after you reply.

    1. which of the following is not typically included in a nurse practice act?
    a. requirements for a nursing license
    b. patient rights and responsibilities
    c. conditions that result in the loss of a license
    d. a definition of the practice of nursing

    2. an independent nursing function would be
    a. following a physician's order to change a dressing.
    b. teaching a patient how to administer insulin.
    c. administering a patient's insulin.
    d. giving pain medication after surgery.

    3. altering medical records is considered a
    a. tort.
    b. misdemeanor.
    c. civil offense.
    d. felony.

    4. a nurse who threatens to give a patient an injection may be guilty of
    a. battery.
    b. fraud.
    c. assault.
    d. false imprisonment.

    5. a nurse sees a co-worker drinking alcohol while on duty. how can the nurse best protect the patients and uphold her legal responsibilities?
    a. immediately report her observations to the supervisor.
    b. don't let the co-worker have direct contact with the patients during the shift.
    c. talk with the co-worker and urge her to seek counseling.
    d. send the co-worker home, telling her never to let it happen again.

    6. a client is diagnosed with cancer. he tells the nurse that he has decided against further treatment. which of the following nursing actions would be most helpful?
    a. call the client's wife and ask her to intervene.
    b. accept the client's announcement without comment.
    c. try and persuade the client to change his mind.
    d. make sure the client has accurate information and is aware of the possible results of his decision.

    7. missed one, lol, not gonna renumber them all. (there were 75 questions)


    8. a client tells the nurse that one reason he's refusing treatment for his cancer is because he doesn't want his wife to know he has the disease. what is the most helpful response by the nurse?
    a. "don't you think she has a right to know?"
    b. "why don't we ask the doctor to tell her?"
    c. "what benefits do you see from doing this?"
    d. "i already told her."

    9. a nurse discovers that a colleague who is also a friend has been stealing medications from the nursing unit. after considering the ethics of this situation, what is the best action for the nurse to take?
    a. point out the possible consequences of the colleague's actions in an effort to change his behavior.
    b. ignore the problem because the colleague is a skilled nurse and always gives good care to the clients.
    c. report the problem to the nursing supervisor.
    d. threaten to report the colleague unless he goes to counseling and promises to stop taking drugs.

    10. which of the following is not a purpose of nursing codes of ethics?
    a. to remind nurses of the special responsibility they assume when caring for the sick
    b. to guide the profession in self-regulation
    c. to provide solutions for specific ethical situations
    d. to outline the major ethical considerations of the nursing profession

    11. responsible ethical reasoning should be based on:
    a. ethical principles and codes.
    b. the nurse's experience.
    c. the nurse's emotional feelings.
    d. the policies and practices of the institution where a nurse is employed.

    12. a nurse working in the emergency room is asked to care for a client with aids. the client is openly gay, which is against the nurse's religious beliefs. does the nurse have a moral obligation to care for this client?
    a. yes, the nurse has a moral obligation to care for this client unless the risk exceeds the responsibility.
    b. no, because the client's behavior may have caused him to contract aids.
    c. no, because the client may sense the nurse's negative feelings.
    d. no, the nurse should not violate religious beliefs.

    13. an 89-year-old client with end-stage liver disease states, "i'm ready to die," and refuses to take food or fluids. the client is fully alert and competent, but the family urges the nurse to insert a feeding tube. what is the nurse's moral responsibility?
    a. the nurse has a moral and legal right to honor the client's decision.
    b. the nurse should tell the client that she is hurting her family by not eating or drinking.
    c. the nurse should explain to the client that the hospital can be sued for not placing a feeding tube.
    d. the nurse should obtain an order for a feeding tube and convince the client to give consent for the tube.

    14. a mentally competent client with end-stage liver disease continues to drink alcohol even though he has been informed of the consequences. which of the following actions best illustrates the nurse's role as a client advocate?
    a. the nurse accepts the client's choice.
    b. the nurse tells the client he's killing himself and she wants no part of it.
    c. the nurse advises the client's wife to put him in a nursing home where he can't obtain alcohol.
    d. the nurse refuses to care for this client because he is noncompliant.

    15. which of the following is an example of passive euthanasia?
    a. administering a lethal medication to end a client's suffering
    b. providing pills for a client who wishes to commit suicide
    c. removing a client with "no code" status from a ventilator
    d. refusing to help a client who wishes to commit suicide
    •  
  2. 27 Comments

  3. by   Mkue
    StudentSandra, excellent questions, I'm still working on answers, be back soon !
  4. by   RNIAM
    love the questions and thanks for putting them here. Now I will patiently wait for the answers.
  5. by   Vsummer1
    PLEASE KEEP POSTING YOUR QUESTIONS!

    These are way ahead of our schedule. They don't bother us with a lot of legal stuff until the end of the semester. They wanted us to be ready for supervised clinicals first, so we are studying the universal health care requirements.
  6. by   beaRNwhenIgroUP
    i'll definitely work on these and think about them...

    i would greatly appreciate your doing this! it seems like fun and a good way for us to learn outside of the classroom / clinical...keep it up!

    OH - do you do any tutoring for "promoting healthy communities" or "promoting healthy families"

    peace,
    Sarah
  7. by   REDEEMED
    Hello Student Sandra,

    Keep them coming. The questions are ahead of the ball game for me. But I have to get there eventually. Boy, will I be ahead.
    Thanks. You are a life saver.
  8. by   beaRNwhenIgroUP
    here goes...
    1.a
    2.b
    3.d
    4.c
    5.a
    6.d
    8.c
    9.c
    10.a
    11.a
    12.a
    13.d
    14.a
    15.b

    obviously, i'm just giving my best guess - i'm only learning how to be culturally sensitive right now

    peace,
    sarah
  9. by   Love-A-Nurse
    originally posted by studentsandra
    for those of you that don't know, i'm a second year adn student tutoring first year students prior to each of their tests. well, at another board i am on we talked about me posting some of the questions there. so i was wondering if anyone here would like to play. lol so if you want to guess/play do not read the replies until you first reply yourself. i will post the answers in about a week. these are part of the review for the first test of first semester. just let me know if you want me to continue posting these questions.
    again, do not read ahead until after you reply. i will take a shot at it.

    1. which of the following is not typically included in a nurse practice act?
    a. requirements for a nursing license
    b. patient rights and responsibilities
    c. conditions that result in the loss of a license
    d. a definition of the practice of nursing
    a
    2. an independent nursing function would be
    a. following a physician's order to change a dressing.
    b. teaching a patient how to administer insulin.
    c. administering a patient's insulin.
    d. giving pain medication after surgery.
    b
    3. altering medical records is considered a
    a. tort.
    b. misdemeanor.
    c. civil offense.
    d. felony.
    d
    4. a nurse who threatens to give a patient an injection may be guilty of
    a. battery.
    b. fraud.
    c. assault.
    d. false imprisonment.
    battery
    5. a nurse sees a co-worker drinking alcohol while on duty. how can the nurse best protect the patients and uphold her legal responsibilities?
    a. immediately report her observations to the supervisor.
    b. don't let the co-worker have direct contact with the patients during the shift.
    c. talk with the co-worker and urge her to seek counseling.
    d. send the co-worker home, telling her never to let it happen again.
    a
    6. a client is diagnosed with cancer. he tells the nurse that he has decided against further treatment. which of the following nursing actions would be most helpful?
    a. call the client's wife and ask her to intervene.
    b. accept the client's announcement without comment.
    c. try and persuade the client to change his mind.
    d. make sure the client has accurate information and is aware of the possible results of his decision.
    d
    7. missed one, lol, not gonna renumber them all. (there were 75 questions)


    8. a client tells the nurse that one reason he's refusing treatment for his cancer is because he doesn't want his wife to know he has the disease. what is the most helpful response by the nurse?
    a. "don't you think she has a right to know?"
    b. "why don't we ask the doctor to tell her?"
    c. "what benefits do you see from doing this?"
    d. "i already told her."
    c
    9. a nurse discovers that a colleague who is also a friend has been stealing medications from the nursing unit. after considering the ethics of this situation, what is the best action for the nurse to take?
    a. point out the possible consequences of the colleague's actions in an effort to change his behavior.
    b. ignore the problem because the colleague is a skilled nurse and always gives good care to the clients.
    c. report the problem to the nursing supervisor.
    d. threaten to report the colleague unless he goes to counseling and promises to stop taking drugs.
    c
    10. which of the following is not a purpose of nursing codes of ethics?
    a. to remind nurses of the special responsibility they assume when caring for the sick
    b. to guide the profession in self-regulation
    c. to provide solutions for specific ethical situations
    d. to outline the major ethical considerations of the nursing profession
    c
    11. responsible ethical reasoning should be based on:
    a. ethical principles and codes.
    b. the nurse's experience.
    c. the nurse's emotional feelings.
    d. the policies and practices of the institution where a nurse is employed.
    a
    12. a nurse working in the emergency room is asked to care for a client with aids. the client is openly gay, which is against the nurse's religious beliefs. does the nurse have a moral obligation to care for this client?
    a. yes, the nurse has a moral obligation to care for this client unless the risk exceeds the responsibility.
    b. no, because the client's behavior may have caused him to contract aids.
    c. no, because the client may sense the nurse's negative feelings.
    d. no, the nurse should not violate religious beliefs.
    a
    13. an 89-year-old client with end-stage liver disease states, "i'm ready to die," and refuses to take food or fluids. the client is fully alert and competent, but the family urges the nurse to insert a feeding tube. what is the nurse's moral responsibility?
    a. the nurse has a moral and legal right to honor the client's decision.
    b. the nurse should tell the client that she is hurting her family by not eating or drinking.
    c. the nurse should explain to the client that the hospital can be sued for not placing a feeding tube.
    d. the nurse should obtain an order for a feeding tube and convince the client to give consent for the tube.
    a
    14. a mentally competent client with end-stage liver disease continues to drink alcohol even though he has been informed of the consequences. which of the following actions best illustrates the nurse's role as a client advocate?
    a. the nurse accepts the client's choice.
    b. the nurse tells the client he's killing himself and she wants no part of it.
    c. the nurse advises the client's wife to put him in a nursing home where he can't obtain alcohol.
    d. the nurse refuses to care for this client because he is noncompliant.
    a
    15. which of the following is an example of passive euthanasia?
    a. administering a lethal medication to end a client's suffering
    b. providing pills for a client who wishes to commit suicide
    c. removing a client with "no code" status from a ventilator
    d. refusing to help a client who wishes to commit suicide c
  10. by   Mkue
    starting to feel more confident, my answers are close to the above.
  11. by   MelH
    Oh my gosh, StudentSandra...I just had a test on this today!!!! Yikes!!! I want to scream right now!!! I thought it was so hard! I wish I had seen these questions before! Please keep posting them!!!!!!! These are great questions!!!!! Thank you so much!:kiss
  12. by   Gator,SN
    WOW this is a nice ...although I got # 13 and #15 wrong.
    It is always good to review! I would have thought that "passive euthanasia" meant that you did not cause it, but you did not prevent it. I picked C .
    for #13, I picked A....I thought that if a client is Alert and oriented, they could fill out a Living will, (advance directive) which would prevent them from having any treatments (tube insertion) that they did not want which would prolong their life. ??
    Thanks for the pop quiz~
    Gator
  13. by   StudentSandra
    originally posted by gator,sn
    wow this is a nice ...although i got # 13 and #15 wrong.
    it is always good to review! i would have thought that "passive euthanasia" meant that you did not cause it, but you did not prevent it. i picked c .
    for #13, i picked a....i thought that if a client is alert and oriented, they could fill out a living will, (advance directive) which would prevent them from having any treatments (tube insertion) that they did not want which would prolong their life. ??
    thanks for the pop quiz~
    gator
    what do you mean you got some wrong? i haven't posted the correct answers yet and no one that has replied on the board has them all correct. :d so where is everyone elses answers? i have been asked to not wait a week to post the answers, so i guess when at least 5 people are brave enough to post their guesses i'll post the answers or in a week, whichever comes first. :chuckle
  14. by   Rena RN 2003
    i hate public humiliation but i'll give it a shot too. :chuckle


    1. b

    2. b

    3. d

    4. c

    5. a

    6. d

    8. c

    9. c

    10. c

    11. a

    12. a

    13. a

    14. a

    15. b

close