Practice quiz - Part 2 - page 3

please answer before reading ahead. i will post replies after 10 people post their answers or in a week, whichever comes first. 16. which of the following actions promotes collaboration in... Read More

  1. by   bakersmith
    Number 53...wouldn't a patient-focused Unit be one that would be more focused on patient needs? I said "Patient activities are close to the patient."
    A. didn't seem right
    B. collaboration needs are minimal...patients needs would not be met here
    d. Client travels to other parts of the hospital for x-rays...seems it would be harder on the patient to do this rather than bringing the x-ray to him (client focused).
    Just a thought... This is how I learn to critical think. JBS
  2. by   bakersmith
    . A nurse gives the wrong medication to a confused client who answered to an incorrect name. The physician is notified, and the client is not harmed by the medication. Will the client be able to sue the nurse for malpractice?
    .
    b. No, because the client did not sustain injury, damage, or harm.

    I said A because she is responsible for looking at the armband of the client before administering medications. Whether or not the client sustained injury doesn't really matter. She was not practicing standards of care for that patient. What if she was working on a floor with Alzheimer's patients...they might all give her the wrong name.
  3. by   Lucero7
    i'll give it a shot: i underlined the answers. tell me how did i did.
    lucero
    Quote from studentsandra
    please answer before reading ahead. i will post replies after 10 people post their answers or in a week, whichever comes first.

    16. which of the following actions promotes collaboration in ethical decision making?
    a. taking charge of a meeting in order to end a discussion
    b. discussing differences
    c. avoiding disagreement
    d. insisting that certain moral beliefs be followed

    17 a female nurse is being sexually harassed by a physician. what is the best way for her to handle the situation?
    a. avoid calling the physician.
    b. change shifts to avoid contact with the physician.
    c. document the harassment in detail.
    d. avoid caring for the physician's clients.

    18 a nurse finds that the physician has ordered an unusually large dose of medication for a client. which of the following actions shows that the nurse is aware of nursing liability?
    a. the nurse suggests to the client that the client refuse the medication.
    b. the nurse asks another nurse to give the medication.
    c. the nurse gives the medication as ordered.
    d. the nurse notifies the supervisor and refuses to carry out the order.

    19. a client tells a nurse about a crime he committed and the nurse is asked to appear in court to disclose this conversation. what is the first action that nurse should take?

    a. agree to testify fully regarding the conversation.
    b. notify the client that the conversation was not privileged and then testify
    c. refuse to testify on the grounds that the information is privileged.
    d. seek legal counsel and become familiar with the rights and privileges of client and nurse.

    20. when planning a client's preoperative care, the nurse knows that obtaining legal, informed consent is the responsibility of the:
    a. nurse.
    b. surgeon.
    c. client.
    d. client's physician.

    21. which of the following clients is legally allowed to give informed consent?
    a. an unconscious client
    b. a client who can't read
    c. a 14-year-old client who requires surgery for his broken arm
    d. a client who is sedated
    none

    23. a nurse gives the wrong medication to a confused client who answered to an incorrect name. the physician is notified, and the client is not harmed by the medication. will the client be able to sue the nurse for malpractice?
    a. yes, because the nurse's actions were below the standard of practice.
    b. no, because the client did not sustain injury, damage, or harm.
    c. no, because the nurse notified the physician and this made the physician responsible.
    d. no, because the client identified himself incorrectly.

    24. a client is seen in the emergency room for an overdose of prescription narcotics. which of the following actions is an invasion of this client's privacy?
    a. the nurse calls the client's family physician for information about her medical history. she informs this physician of the overdose.
    b. the nurse tells the client's boyfriend that the client is probably addicted to narcotics.
    c. the nurse discusses a plan of treatment for the client with the attending physician.
    d. because the client is unconscious, the nurse explains the plan of treatment to the client's son, who is her next of kin and the person who signed the consent form.

    25. although instructed by the nurse to remain in bed, a client climbs over the side rails and falls on the way to the bathroom. what information does not need to be included in the incident report?
    a. the client's roommate witnessed the incident.
    b. the client had received a sedative medication one hour prior to the incident.
    c. the nurse was called to another unit to help with a procedure.
    d. the client was to blame because he promised not to get out of bed.

    26. the nursing unit is busy, and a student who is employed as a nursing assistant is asked to help the nurses by inserting a client's nasogastric tube. the student has done this procedure several times during clinical rotation. how should the nursing student respond to this request?
    a. the student should explain to the nurse in charge that students can only perform tasks that appear in the job description for a nursing assistant.
    b. the student should perform the procedure with a nurse supervising.
    c. the student should perform the procedure without question.
    d. the student should obtain permission from the client in order to perform the procedure.

    50. which of the following health care services is classified as tertiary?
    a. care of the dying
    b. health promotion
    c. acute care
    d. immunization

    51. nurses in an occupational setting perform each of the following functions except which?
    a. assisting with childbirth
    b. screening for hypertension
    c. promoting worker safety
    d. tuberculosis testing

    52. the main purpose of a hospice service is to:
    a. provide advanced treatment techniques for clients with cancer.
    b. sustain life as long as possible.
    c. maintain the quality of life until death.
    d. provide rehabilitation for clients with cancer.

    53. which of the following statements best describes a patient-focused care unit within a large hospital?
    a. staff roles are rigid
    b. activities are close to the client.
    c. collaboration needs are minimal.
    d. clients travel to other parts of the hospital for x-rays.

    54. which of the following medical conditions would be most appropriate for a critical pathway?
    a. hip replacement surgery
    b. foreign object in ear
    c. a viral infection acquired in a foreign country
    d. fever of unknown origin

    55. based on the concept that health is a highly individual perception, which of the following individuals would consider himself or herself healthy?
    a. a homeless person who walks several miles each day looking for food
    b. an honors college student who has multiple sclerosis and uses a wheelchair for mobility
    c. a college student who is seen in the student clinic for minor complaints at least once a week
    d. an older adult who has high blood pressure and refuses to leave home

    56. which of the following concepts is not included in the definition of wellness?
    a. economic stability
    b. having goals
    c. self-responsibility
    d. physical fitness and emotional health

    57. a 76-year-old client with diabetes had an above-the-knee amputation and is almost ready to return home from the hospital. he lives alone. how can the nurse help him adjust to expected lifestyle changes?
    a. talk with the client about how he can remain independent at home and arrange for a home health nurse to visit.
    b. advise the client that he'll need to have his daughter stay with him.
    c. tell the client that he'll be fine at home.
    d. tell the client's family that he should be in a nursing home.

    58. acute illness is characterized by:
    a. severe symptoms of relatively short duration.
    b. an extended duration.
    c. physical limitations and discomfort that gradually increase over time.
    d. occasional remissions.


    good luck
    :roll
  4. by   michw2
    16. b
    17. c
    18. d
    19. d
    20. a
    21. b
    23. a
    24. b
    25. d
    26. a
    50. a
    51. a
    52. c
    53. d
    54. c
    55. a
    56. b
    57. a
    28. a
  5. by   not now
    I'm second semester VN student and I missed two. I feel smart.
  6. by   jackel
    I does matter if the pt was harmed. Leagelly there are four things that the court has to prove in order in convict you for negligents. 1 you you duty to act 2 you were negligent 3 that in were negligent that you HARMED OR INJURYED THE PT. 4.....
  7. by   Latinasabrosa08
    where did u find these quizzes? they are great! please inform me asap, i need more of them.

    Quote from studentsandra
    please answer before reading ahead. i will post replies after 10 people post their answers or in a week, whichever comes first.

    16. which of the following actions promotes collaboration in ethical decision making?
    a. taking charge of a meeting in order to end a discussion
    b. discussing differences
    c. avoiding disagreement
    d. insisting that certain moral beliefs be followed

    17 a female nurse is being sexually harassed by a physician. what is the best way for her to handle the situation?
    a. avoid calling the physician.
    b. change shifts to avoid contact with the physician.
    c. document the harassment in detail.
    d. avoid caring for the physician's clients.

    18 a nurse finds that the physician has ordered an unusually large dose of medication for a client. which of the following actions shows that the nurse is aware of nursing liability?
    a. the nurse suggests to the client that the client refuse the medication.
    b. the nurse asks another nurse to give the medication.
    c. the nurse gives the medication as ordered.
    d. the nurse notifies the supervisor and refuses to carry out the order.

    19. a client tells a nurse about a crime he committed and the nurse is asked to appear in court to disclose this conversation. what is the first action that nurse should take?

    a. agree to testify fully regarding the conversation.
    b. notify the client that the conversation was not privileged and then testify
    c. refuse to testify on the grounds that the information is privileged.
    d. seek legal counsel and become familiar with the rights and privileges of client and nurse.

    20. when planning a client's preoperative care, the nurse knows that obtaining legal, informed consent is the responsibility of the:
    a. nurse.
    b. surgeon.
    c. client.
    d. client's physician.

    21. which of the following clients is legally allowed to give informed consent?
    a. an unconscious client
    b. a client who can't read
    c. a 14-year-old client who requires surgery for his broken arm
    d. a client who is sedated


    23. a nurse gives the wrong medication to a confused client who answered to an incorrect name. the physician is notified, and the client is not harmed by the medication. will the client be able to sue the nurse for malpractice?
    a. yes, because the nurse's actions were below the standard of practice.
    b. no, because the client did not sustain injury, damage, or harm.
    c. no, because the nurse notified the physician and this made the physician responsible.
    d. no, because the client identified himself incorrectly.

    24. a client is seen in the emergency room for an overdose of prescription narcotics. which of the following actions is an invasion of this client's privacy?
    a. the nurse calls the client's family physician for information about her medical history. she informs this physician of the overdose.
    b. the nurse tells the client's boyfriend that the client is probably addicted to narcotics.
    c. the nurse discusses a plan of treatment for the client with the attending physician.
    d. because the client is unconscious, the nurse explains the plan of treatment to the client's son, who is her next of kin and the person who signed the consent form.

    25. although instructed by the nurse to remain in bed, a client climbs over the side rails and falls on the way to the bathroom. what information does not need to be included in the incident report?
    a. the client's roommate witnessed the incident.
    b. the client had received a sedative medication one hour prior to the incident.
    c. the nurse was called to another unit to help with a procedure.
    d. the client was to blame because he promised not to get out of bed.

    26. the nursing unit is busy, and a student who is employed as a nursing assistant is asked to help the nurses by inserting a client's nasogastric tube. the student has done this procedure several times during clinical rotation. how should the nursing student respond to this request?
    a. the student should explain to the nurse in charge that students can only perform tasks that appear in the job description for a nursing assistant.
    b. the student should perform the procedure with a nurse supervising.
    c. the student should perform the procedure without question.
    d. the student should obtain permission from the client in order to perform the procedure.

    50. which of the following health care services is classified as tertiary?
    a. care of the dying
    b. health promotion
    c. acute care
    d. immunization

    51. nurses in an occupational setting perform each of the following functions except which?
    a. assisting with childbirth
    b. screening for hypertension
    c. promoting worker safety
    d. tuberculosis testing

    52. the main purpose of a hospice service is to:
    a. provide advanced treatment techniques for clients with cancer.
    b. sustain life as long as possible.
    c. maintain the quality of life until death.
    d. provide rehabilitation for clients with cancer.

    53. which of the following statements best describes a patient-focused care unit within a large hospital?
    a. staff roles are rigid
    b. activities are close to the client.
    c. collaboration needs are minimal.
    d. clients travel to other parts of the hospital for x-rays.

    54. which of the following medical conditions would be most appropriate for a critical pathway?
    a. hip replacement surgery
    b. foreign object in ear
    c. a viral infection acquired in a foreign country
    d. fever of unknown origin

    55. based on the concept that health is a highly individual perception, which of the following individuals would consider himself or herself healthy?
    a. a homeless person who walks several miles each day looking for food
    b. an honors college student who has multiple sclerosis and uses a wheelchair for mobility
    c. a college student who is seen in the student clinic for minor complaints at least once a week
    d. an older adult who has high blood pressure and refuses to leave home

    56. which of the following concepts is not included in the definition of wellness?
    a. economic stability
    b. having goals
    c. self-responsibility
    d. physical fitness and emotional health

    57. a 76-year-old client with diabetes had an above-the-knee amputation and is almost ready to return home from the hospital. he lives alone. how can the nurse help him adjust to expected lifestyle changes?
    a. talk with the client about how he can remain independent at home and arrange for a home health nurse to visit.
    b. advise the client that he'll need to have his daughter stay with him.
    c. tell the client that he'll be fine at home.
    d. tell the client's family that he should be in a nursing home.

    58. acute illness is characterized by:
    a. severe symptoms of relatively short duration.
    b. an extended duration.
    c. physical limitations and discomfort that gradually increase over time.
    d. occasional remissions.


    good luck
    :roll
  8. by   Pocamom
    Here are my answers:
    16. b
    17. c
    18. d
    19. d
    20. a
    21. b
    23. a
    24. b
    25. d
    26. a
    50. a
    51. a
    52. c
    53. b
    54. c
    55. b
    56. a
    57. a
    58. a

close